ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 60.000 κεραυνοί σε 48 ώρες - «Πολυκυτταρικές καταιγίδες» αναμένονται τις επόμενες ώρες

INTIME NEWS / ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται απο χθες με καταιγίδες και χαλαζόπτωση θα συνεχίσει να χτυπά ορισμένες περιοχές της χώρας και κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας προειδοποιεί η ΕΜΥ στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας απαρίθμησε τις περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα σε Ζάκυνθο, Ήπειρο, Φθιώτιδα, Σποράδες, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Τρίκαλα.

Παράλληλα, μιλώντας στον ALPHA, εξήγησε ότι περισσότεροι από 60.000 κεραυνοί και αστραπές έκαναν την εμφάνισή τους το τελευταίο 48ωρο, με το μεγαλύτερο μέρος τους να πέφτει στη θάλασσα.

Αναμένονται «πολυκυτταρικές καταιγίδες»

Ο αναλυτής καιρικών φαινομένων, Θεοφάνης Χατζηγρίβας, προειδοποίησε για την εμφάνιση «πολυκυτταρικών καταιγίδων» κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Πρόκειται για καταιγίδες μεγάλης χρονικής διάρκειας που αποτελούνται από πολλαπλά «κύτταρα», τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο μέσα στον κύκλο εξέλιξής τους.

«Η κακοκαιρία δεν τελείωσε ακόμη, καθώς, θα έχουμε μετακίνηση της σύγκλισης. Έτσι λοιπόν οι πολυκύτταρικες καταιγίδες θα δώσουν εκ νέου μέχρι και τις βραδινές ώρες ισχυρές καταιγίδες στις ίδιες περιοχές, αλλά με έμφαση αυτή τη φορά στο νότιο Ιόνιο (Λευκάδα-Ζάκυνθο) αργότερα, και άμεσα σε Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και Μαγνησία). Δεν αποκλείουμε ισχυρές καταιγίδες να εκδηλωθούν και στην βόρεια Εύβοια, Σποράδες. Χαλαζοπτώσεις φυσικά θα έχουμε σε διάφορες περιοχές, καθώς η κορυφή των νεφών, όπως και χθες τερματίζει σε πολύ μεγάλα υψόμετρα», έγραψε στο Facebook.

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν
τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε τμήματα της χώρας την Τρίτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά και βόρεια.

Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στο Αγρίνιο (44 χιλιοστά), και ακολούθησαν το Νότιο Πεδίο Κοζάνης (39 χιλιοστά) και τα Λεπιανά Άρτας (35 χιλιοστά).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης