ΕΛΛΑΔΑ

Xαλκιδική: 8χρονος έχασε τις αισθήσεις του σε παραλία - Τον έσωσαν γιατρός και εθελοντής διασώστης

Xαλκιδική: 8χρονος έχασε τις αισθήσεις του σε παραλία - Τον έσωσαν γιατρός και εθελοντής διασώστης

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

INTIME NEWS

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 8χρονου αγοριού που παραλίγο να πνιγεί στη θάλασσα της Φούρκας, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, o συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο πατέρας είδε τον 8χρονο να επιπλέει μπρούμυτα στη θάλασσα κι έτρεξε να τον βγάλει στην ακτή, διαπιστώνοντας πως δεν κινούνταν. Σαν από θαύμα, δίπλα στην οικογένεια βρισκόταν ένας ιδιώτης γιατρός που ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ στο 8χρονο παιδί.

Την ίδια ώρα, ειδοποιήθηκε το 166 και ο εθελοντής εκπαιδευτής της περιοχής, ο οποίος έφτασε άμεσα, με οξυγόνο και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Ο έμπειρος εθελοντής διασώστης περιέγραψε τις πρώτες κρίσιμες στιγμές, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ζωή του μικρού αγοριού. «Βρισκόμουν στη δουλειά μου στη Φούρκα όταν μου φώναξαν έντρομοι πολίτες ότι πνίγεται ένα παιδί. Έφτασα στην παραλία, ένα παιδάκι βρισκόταν στην άμμο και ο γιατρός του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, είχε αρκετό νερό στον πνεύμονα. Σε λίγα λεπτά χορήγησα ιατρικό οξυγόνο, ήρθε ασθενοφόρο και το παρέλαβε έχοντας τις αισθήσεις του, πρώτα για το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και σε δεύτερο χρόνο στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πρώτα κρίσιμα λεπτά κάνουν τη διαφορά».