ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθία: Τουρίστας πάλεψε με διαρρήκτες για να σώσει την οικογένεια του - Μία σύλληψη

Κορινθία: Τουρίστας πάλεψε με διαρρήκτες για να σώσει την οικογένεια του - Μία σύλληψη

Οι Αρχές στο σημείο που σημειώθηκαν πυροβολισμοί 

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση μέσα στο σπίτι όπου παραθέριζε στην Κορινθία, δέχθηκε πενταμελής οικογένεια τουριστών, ενώ το περιστατικό κατέγραψε ένα ανήλικο μέλος της με το κινητό του.

Τα στελέχη της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τους τέσσερις δράστες, και συνέλαβαν έναν 44χρονο ενώ αναζητούν τους άλλους τρεις, μεταξύ των οποίων και δύο ανηλίκους.

Οι τέσσερις δράστες έσπασαν το παράθυρο υπνοδωματίου σε παραθεριστική κατοικία στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας και προσπάθησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό της.

Ο46χρονος ιδιοκτήτης της από τη Γερμανία προσπάθησε με κάθε τρόπο να τους αποτρέψει, την ώρα πουο ένας ανήλικος γιος του απαθανάτιζε τις σκηνές με το κινητό τηλέφωνό του, και το μικρότερο σε ηλικία παιδί κλαίει τρομαγμένο.

«Με τις φωνές, μ’ ένα σίδερο, που σπάσανε το τζάμι, μ’ ένα σίδερο και πετάχτηκε μες το σπίτι, πήρε αυτό στα χέρια του και προσπαθούσε να τους διώχνει όσο μπορεί. Μπαίνανε παράλληλα απ’όλα τα παράθυρα, σπάγανε δηλαδή όλο περιμετρικά το σπίτι, τα παράθυρα, δεν ήταν ότι ήταν από ένα παράθυρο μόνο, είχαν ανοίξει το παράθυρο του δωματίου, μετά σπάγανε το παράθυρο του σαλονιού», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 φίλος του θύματος.

Οι τέσσερις ληστές προσέγγισαν το σπίτι λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα τής Δευτέρας. Αδιαφόρησαν για την παρουσία της πενταμελούς οικογένειας και προσπαθούσαν πετώντας γεωργικά εργαλεία, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό. Η οικογένεια έμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερη από μισή ώρα, καθώς είχαν περικλώσει το σπίτι οι δράστες.

Ο 46χρονος κάλεσε τον Έλληνα φίλο του, ο οποίος και ενημέρωσε τις Αρχές. Αναγκάστηκε να παραδώσει στους δράστες συνολικά 2.400 ευρώ, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή μόνον όταν άκουσαν τις σειρήνες των περιπολικών της Αστυνομίας.

Η οικογένεια των Γερμανών έχει αγοράσει το σπίτι στην Ξυλοκέριζα και κάθε καλοκαίρι περνά έναν μήνα διακοπών.