ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: 146 οι ακατάλληλες προς χρήση κατοικίες στην πρώτη φάση των αυτοψιών

Η επόμενη ημέρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική

ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αυτοψιών της ΓΔΑΕΦΚ στην Αττική στις κτιριακές υποδομές και τις κατοικίες που υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά της 11ης Αυγούστου στην Αττική.

Σύμφωνα με τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από τις αυτοψίες διαπιστώθηκε ότι 146 κατοικίες χαρακτηρίζονται ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»).

Στην πρώτη κατηγορία («κόκκινες») είναι 55 κατοικίες και στη δεύτερη 91.

Επίσης, 96 κατοικίες χαρακτηρίζονται κατάλληλες για χρήση («πράσινες») με κάποιες ενδεχομένως ελαφριές ζημιές.

Συνολικά στους πληγέντες δήμους, Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, διενεργήθηκαν 277 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 242 σε κατοικίες, 28 σε αποθήκες, 3 σε δημόσια κτίρια και 4 σε επαγγελματικούς χώρους.

Κατά τη δεύτερη φάση, τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ είναι σε συνεργασία με τους δήμους και δρομολογούνται αυτοψίες σε συνέχεια αποστολής στοιχείων από τους δήμους στη ΓΔΑΕΦΚ, αλλά και έπειτα από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.

Οσον αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής που επίσης πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 31 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης