ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Το 112 ήχησε και στην Κέρκυρα - Ειδικές ομάδες ΕΜΑΚ φτάνουν στο νησί

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία που ήδη έχει αρχίσει και πλήττει περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κέρκυρας. Πλημμυρισμένα φρεάτια στο κέντρο της πόλης προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να διαρκέσουν έως και αύριο το πρωί.

Την ίδια ώρα, ομάδα τριών ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ φτάνει το απόγευμα εσπευσμένα στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η δύναμη των τριών ανδρών θα φέρει και βάρκα στο όχημα με το οποίο καταφτάνει στο νησί.

Προβλήματα με τις πτήσεις

Προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις με καθυστερήσεις και ματαιώσεις, λόγω της συχνότητας των κεραυνών που πέφτουν από τα ξημερώματα.

Δύο πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν: η πρώτη ήταν από Φρανκφούρτη, η οποία έκανε προσωρινή παρέκκλιση στο αεροδρόμιο της Πρέβεζας και επέστρεψε στην Κέρκυρα στις 10:22, ενώ η δεύτερη από Τσεχία που επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται να επιχειρήσει να ξαναπροσγειωθεί στην Κέρκυρα σε μια ώρα περίπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης