ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινές μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από Δευτέρα - Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες ξεκινώντας από τη Δευτέρα (19/8) με την «ανατροπή» να περιλαμβάνει εξασθένηση του μελτεμιού, υποχώρηση της θερμοκρασίας, αλλά και τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Κολυδάς, θα επικρατήσουν βροχές και πτώση του υδραργύρου, όμως στη συνέχεια θα επανέλθουν τα μελτέμια και στις υψηλές θερμοκρασίες.

«Τη Δευτέρα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου Τα φαινόμενα στα Βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα», αναφέρει στην αρχή της ανάρτησης που έκανε στο Χ και συνεχίζει:

«Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα κυρίως το απόγευμα και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο Κεντρική και Β. Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Τετάρτη σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά -όχι όμως έντονα- με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια».

Κλείνοντας, ο διευθυντής της ΕΜΥ εξηγεί πως το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ θα έχουμε προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση μελτεμιού στα 6-7 μποφόρ την Παρασκευή. «Ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα αλλάξει σημαντικά», καταλήγει.

Ψυχρότερες αέριες μάζες έως την Τετάρτη

Παράλληλα, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, ανέφερε πως το αίτιο της μεταβολής του καιρού θα είναι ένα σύστημα καιρού από τα δυτικά, το οποίο θα φέρει ψυχρότερες αέριες μάζες και θα επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι και την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές στη περιοχή της Κέρκυρας, των Παξών και της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 32 με 34 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς: «Κώστα τα παιδιά μου» πρόλαβε μόνο να πει ο πατέρας μου

ΣΠΟΡ

Κωπηλασία: Παγκόσμιο ρεκόρ οι Αναστασιάδου και Κοντού - Πρωτιά και απευθείας πρόκριση για τη Φράγκου

ΚΟΣΜΟΣ

Αλέν Ντελόν: Ο ταραχώδης βίος ενός μεγάλου καρδιοκατακτητή - Η καριέρα, οι σχέσεις με τα παιδιά του

ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Τα έγγραφα - ντοκουμέντα από την άδεια λειτουργίας στις πισίνες (vid)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τύμβος Καστά δέκα χρόνια μετά: Ανασκαφή με παγκόσμιο ενδιαφέρον και τον επίλογο να μην έχει γραφτεί

ΕΛΛΑΔΑ

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης που μοιράζει πάνω από 4.300.000 ευρώ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το πρωτότυπο «κλιματιστικό» της Σιέρα Λεόνε: Στέγες - καθρέφτες δροσίζουν τα σπίτια της καυτής πόλης

ΚΟΣΜΟΣ

Οι τελευταίες στιγμές του Αλέν Ντελόν: Το εγκεφαλικό, οι διαμάχες και ο ειρηνικός θάνατος του

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης