ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες από δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Δυνάμεις Πυροσβεστικής και Αστυνομίας στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά

ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (17/8) η φωτιά που ξέσπασε στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών στην Ικαρία, όπου καίει σε χορτολιβαδική έκταση.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή «Σκάφη» και προχώρησε προς το Καμάρι όπου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, με 18 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, οκτώ οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Στα θετικά ότι προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση της Πυροσβεστικής, η κατεύθυνση δείχνει ότι φωτιά έχει μέτωπο προς την θάλασσα όπου σε αυτό το «ευνοϊκό σενάριο» μπορεί να σβήσει πιο εύκολα μέσα στις επόμενες ώρες.

Μεταφορά πολιτών με σκάφη του Λιμενικού

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλοία και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή Καμάρι μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος από την παραλία Καμάρι προς την περιοχή του Αγίου Μηνά. Από το συμβάν δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Ενίσχυση των δυνάμεων

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καμάρι του Δήμου Φούρνων Κορσεών που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας.

Επιχείρησαν άμεσα εθελοντές με 4 οχήματα και επιτόπου μεταβαίνουν 8 πυροσβέστες της 14ης ΕΜΟΔΕ με 1 ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 14:00 χτύπησε και το 112 και έγραφε «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καμάρι, απομακρυνθείτε προς Φούρνους».

Μέσα σε λίγη ώρα, έφτασαν στο σημείο πυροσβέστες από τη Σάμο, αλλά και άλλα νησιά.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στις 5 το απόγευμα με το πλοίο της γραμμής «Νήσος Μύκονος» μετέβησαν εκτάκτως τους Φούρνους επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Επίσης δύο καναντέρ συνέδραμαν από αέρος στην κατάσβεση.

Παράλληλα, μετέβη με το πλοίο Μεγαλόχαρη, ένα πυροσβεστικό όχημα των εθελοντών πυροσβεστων Αγίου Κηρύκου Ικαρίας με πέντε εθελοντές και ένα επανδρωμένο όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης