ΕΛΛΑΔΑ

Σε αγνοούμενο από τον περασμένο Απρίλιο φέρεται να ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Πτελεό

Αστυνομικές έρευνες (Φωτογραφία αρχείου)

INTIME

Ένα τατουάζ στην πλάτη φαίνεται πως «έλυσε» του μυστήριο γύρω από το πτώμα που βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (17/8) στο ρέμα του Πτελεού στη Μαγνησία, με τη σορό να βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με την ταυτοποίηση που έγινε από τατουάζ, η σορός φέρεται να ανήκει στον εξαφανισμένο από τον περασμένο Απρίλιο 49χρονο Γιάννη Καραμπάτση.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση θα διενεργηθεί την Δευτέρα (19/8), ενώ στο σημείο βρέθηκαν σήμερα δυο ιατροδικαστές.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Ντούγκας δήλωσε στα gegonota.news ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και της εγκληματικής ενέργειας και η οικογένεια του 49χρονου καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει έστω και ανώνυμα στην αστυνομία. «Η σορός ανήκει στον δικό μας άνθρωπο και αυτό είναι πλέον επιβεβαιωμένο από τατουάζ στην πλάτη», είπε.

Όταν εξαφανίστηκε ο Γιάννης Καραμπάτσης το μπουφάν του και άλλα προσωπικά του αντικείμενα εντοπίστηκαν σε ένα ελαιοτριβείο της περιοχής. Δίπλα στο ελαιοτριβείο είναι το ρέμα που βρέθηκε σήμερα η σορός ενός άντρα σε σήψη.

Η οικογένεια μέσω του δικηγόρου της κ. Ντούγκα υποστηρίζει πως όλα τα στοιχεία έδειχναν πως το μυστικό της εξαφάνισης του 49χρονου από τον περασμένο Απρίλιο, ήταν «κρυμμένο» στον Πτελεό. Η οικογένεια θέλει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και θα περιμένει τις απαντήσεις του ιατροδικαστή.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Γιάννης Καραμπάτσης το πρωί της ημέρας που χάθηκε, της 29ης Απριλίου, κάλεσε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 7 παρά δέκα από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Είπε στον οδηγό που τον μετέφερε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού, για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με προορισμό τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φαινόταν ανήσυχος. Ο οδηγός ταξί τον άφησε στην πλατεία και δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε.

Στη συνέχεια, τον Γιάννη είδε ένας ακόμη μάρτυρας, ο υπάλληλος του ΚΕΠ Πτελεού να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητο, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε σύγχυση, έκανε κύκλο και τον επέστρεψε στο ίδιο σημείο. Ειδοποίησε μάλιστα τη θεία του, αλλά μέχρι εκείνη να κατέβει να τον παραλάβει, ο ευαίσθητος άνδρας είχε εξαφανιστεί.

Εκείνη τον κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο αλλά την καθησύχασε. Της είπε ότι είναι καλά και κάνει κάποια ψώνια στην πλατεία. Λίγο μετά τις 09:00, τον κάλεσε ο θείος του. Ο αγνοούμενος του είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο, ότι δεν ήξερε πως θα φύγει από εκεί και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όταν αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο υπάλληλος του ΚΕΠ με τον κοινοτάρχη δεν τον βρήκαν πουθενά. Το μόνο που εντόπισαν ήταν πίσω από κάποια τελάρα το σκουρόχρωμο μπουφάν του. Στις τσέπες υπήρχε το πορτοφόλι του χωρίς χρήματα με την κάρτα τραπέζης και την ταυτότητα του. Στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων του ελαιοτριβείου, εντόπισαν τις σακούλες με τα πράγματα που είχε πάρει από το περίπτερο και το μίνι μάρκετ του χωριού, τα οποία βρίσκονται μέχρι σήμερα εκεί.

Σύμφωνα με τον θείο και τη θεία του όλα άλλαξαν από την μέρα που έλαβε τα 20.000 ευρώ από την πώληση του ακίνητου που κληρονόμησε. Εκτιμούν ότι αποτελεί ικανό κίνητρο για να του κάνουν κάποιοι κακό. Ο Γιάννης έμενε στην Αθήνα και στο χωριό πήγε αφού πέθανε και η γιαγιά του το καλοκαίρι του 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Έρχεται τετραήμερο δροσιάς - Πτώση θερμοκρασίας, κεραυνοί και βροχές

ΕΛΛΑΔΑ

Παπαζάχος για τα σενάρια μεγάλου σεισμού: Ας προφυλαχτούμε από τους επιστημονικούς τσαρλατάνους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τύμβος Καστά δέκα χρόνια μετά: Ανασκαφή με παγκόσμιο ενδιαφέρον και τον επίλογο να μην έχει γραφτεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Παππά σε ΝΔ: Σέβομαι και αναγνωρίζω τα σώματα ασφαλείας, το γνωρίζουν και οι ίδιοι

ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Η Μόσχα «χάνει» το Κουρσκ, αλλά πλησιάζει ουκρανική πόλη «κλειδί» - Τι ανησυχεί τον Ζελένσκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για περιστατικό ασθενούς στο νοσοκομείο της Κω

ΚΟΣΜΟΣ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά από την Τσάιλς να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιο - Η απόφαση

ΣΠΟΡ

Απαξιωτικές χειρονομίες του Κριστιάνο Ρονάλντο κατά συμπαικτών του μετά από ήττα της Αλ Νασρ (Vids)

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης