ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρος: «Νόμιζα πως θα πέσω στη θάλασσα» λέει η οδηγός που προσπαθούσε να μπει στο πλοίο

Screen shot από το επίμαχο βίντεο

Τις στιγμές αγωνίας και άγχους που έζησε στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο το βράδυ της Πέμπτης (15/8/) περιέγραψε η οδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε στον αέρα κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

«Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν, αλλά η ρόδα μου, η πίσω ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζεις αυτοκίνητα και κόσμο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς να κουμαντάρεις το πλοίο» δήλωσε η οδηγός του αυτοκινήτου στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα, δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει, είχε χτυπηθεί, γιατί βλέπω ότι λένε πολλοί γιατί δεν έβαλα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί».

Ο πατέρας της κοπέλας μιλώντας στο Open ανέφερε πως «δεν έδεσε πιθανώς σωστά το πλοίο και άρχισε να μετακινείται στο πλάι την ώρα που το αυτοκίνητο της κόρης μου ευρίσκετο στον καταπέλτη, μισό επάνω, μισό κάτω.

Ο καταπέλτης άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά και την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται γιατί το έλυσαν κάποιοι άνθρωποι, βρέθηκαν εκεί και συγκράτησαν το αυτοκίνητο ώστε να μην το τραβήξει ο καταπέλτης και πέσει στη θάλασσα και πνιγούν η κόρη μου και η φίλη της. Το καλό είναι ότι η κόρη μου είναι εδώ μαζί μας με τη φίλη της και δεν είναι κάπου αλλού».

Τι υποστήριξε ο καπετάνιος

Από την πλευρά του, ο καπετάνιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου όπου περιγράφεται όλο το πρωτοφανές περιστατικό, υποστήριξε ότι «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όταν το πλοίο SAONISOS της Saosferries έφτασε στο Γαύριο «επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί».

Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου

Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου στο οποίο κινδύνεψαν οδηγοί και επιβάτες στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο το βράδυ της Πέμπτης (15/08/2024).

Αυτό ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενώ όπως έγινε γνωστό ο πλοίαρχος του πλοίου στο περιστατικό στο λιμάνι του Γαυρίου συνελήφθη ενώ ακολούθησε η υποχρεωτική απόλυσή του.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ζητήσει τη διαλεύκανση του συμβάντος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης