ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση», λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε

Πισίνα

FREEPIK

Απαντήσεις για τον θάνατο της κόρης του ζητά ο πατέρας της 8χρονης η οποία πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, την ώρα που ο εισαγγελέας ζήτησε πραγματογνωμοσύνη, καθώς θέλει να διαπιστώσει τις συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη των παιδιών.

«Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση για το πώς πέθανε το παιδί μας», δήλωσε ο πατέρας της 8χρονης στον Alpha. «Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα» τόνισε.

Παράλληλα, εκτός από τη σύλληψη της ομαδάρχισσας και του αρχηγού της κατασκήνωσης -που αφέθηκαν ελεύθεροι- η Αστυνομία αναζητά και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

«Στείλαμε το παιδί μας κατασκήνωση και μας το έφεραν νεκρό»

«Δεν διαχειρίζεται αυτό το θέμα, είναι ο πόνος μεγάλος, υπάρχει μεγαλύτερο κακό για τον άνθρωπο; Δεν υπήρχε άνθρωπος, τους ξέφυγε λένε το παιδί», είπε ο παππούς του παιδιού στην ΕΡΤ.

Συγκλονισμένη και η γιαγιά του άτυχου κοριτσιού που ξέσπασε λέγοντας: «Στείλαμε το παιδι μας για να χαρεί με τους φίλους και μας το έφεραν νεκρό».

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Υπενθυμίζεται ότι δώδεκα ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση, παρουσιάζοντας όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μοιραίου συμβάντος.

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης