ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Βαρνάβα: Απομακρύνεται το σενάριο να προήλθε από κολώνα ηλεκτροδότησης - Τι εξετάζεται

Φωτιά στον Βαρνάβα: Απομακρύνεται το σενάριο να προήλθε από κολώνα ηλεκτροδότησης - Τι εξετάζεται

Καμμενο σπίτι από την φωτιά στον Βαρνάβα

INTIME NEWS

Σπιθαμή προς σπιθαμή οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής συνέχισαν να ερευνούν από το πρωί την περιοχή στον Βαρνάβα ψάχνοντας τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στην διάθεσή τους έχουν βιντεοληπτικό υλικό από σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή και διαθέτουν κάμερες ασφαλείας ενώ εξετάζουν με προσοχή μαρτυρίες και σενάρια.

Από την πρώτη στιγμή εξέτασαν τη μαρτυρία που ανέφερε ότι η φωτιά μπορεί να προήλθε από κολώνα ηλεκτροδότησης και από πυρακτωμένα μεταλλικά στοιχεία της που έπεσαν σε ξερόχορτα.

Όμως το σενάριο αυτό συγκεντρώνει κατά τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής μικρές πιθανότητες σήμερα καθώς με βάση το γεωγραφικό στίγμα που έδωσε το ΕΣΚΕΔΙΚ και το οποίο επιβεβαιώθηκε για την ακρίβειά του από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με την έναρξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα στις 11 Αυγούστου στις 15:02, οι κολώνες του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που «ενοχοποιούνται» από μαρτυρίες κατοίκων βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 μέτρων από το επιβεβαιωμένο στίγμα, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς δεν μπορεί να έχει προκύψει από την κολώνα.

Μαρτυρία για δύο ταυτόχρονες εστίες

Μία άλλη μαρτυρία την οποία εξετάζουν αναφέρει ότι υπήρξαν δύο ταυτόχρονες εστίες στην περιοχή και μάλιστα σε διαφορετικά σημεία τα οποία έχουν και απόσταση μεταξύ τους.

Το σενάριο αυτό χρειάζεται και άλλες μαρτυρίες και στοιχεία για να ερευνηθεί ως ένα σοβαρό ενδεχόμενο χωρίς να μπορεί όμως να αποκλειστεί όπως ανέφεραν έμπειροι αξιωματικοί να ήταν οι κηλιδώσεις που προκαλούσε η ίδια η πυρκαγιά όταν πια είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις δημιουργώντας συνεχώς νέες εστίες.

Πάντως για το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής η πυρκαγιά στο Βαρνάβα παραμένει πρώτη προτεραιότητα και θα αναζητηθεί ακόμα περισσότερο υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά δεν αποκλείεται να ζητηθεί και συνδρομή πραγματογνώμονα που θα ορισθεί από την εισαγγελία για να μην υπάρξει και η παραμικρή περίπτωση να εκτιμηθούν τα στοιχεία που θα έχουν πια μετά από το τέλος της έρευνας στη διάθεσή τους οι επίσημες αρχές.