ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Σέριφο για το νερό - Στερεύουν τα αποθέματα

Η Σέριφος

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Σέριφος ήταν από τα πρώτα νησιά που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το νερό, λόγω της λειψυδρίας που «χτυπά» αρκετές περιοχές της χώρας. 

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορυφή της τουριστικής περιόδου αλλά οι οικισμοί του νησιού τροφοδοτούνται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, δήμαρχος Σερίφου.

«Προσπαθούμε να μην υπάρχουν διακοπές γιατί σε δίκτυα τόσο πεπαλαιωμένα μπορεί να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα, πρόσθεσε. Το νερό του νησιού προέρχεται τόσο από πηγές, όσο και από γεωτρήσεις αλλά και το φράγμα».

Σύμφωνα με τον κ. Ρεβίνθη, το φράγμα έχει να γεμίσει από τον χειμώνα του 2019. Τους τελευταίους δύο χειμώνες μάλιστα έχει βρέξει συνολικά μόνο τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας.

Ύστερα από την πενταετή αυτή ανομβρία, σήμερα απομένουν στο φράγμα μόλις 10.000 κυβικά μέτρα νερό –όταν η μέγιστη χωρητικότητα του αγγίζει τις 720.000.

«Πριν από μία εβδομάδα τέθηκε σε λειτουργία και μονάδα αφαλάτωσης που μας βοηθά αυτήν την ώρα με την κορύφωση της κατανάλωσης», κατέληξε ο δήμαρχος, λέγοντας πως «αναμένουμε τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου στη συνέχεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης