ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση ζητεί ο εισαγγελέας

Pixabay

Πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες ασφαλείας και φύλαξης των παιδιών στην κατασκήνωση της Κρυοπηγής Χαλκιδικής όπου πνίγηκε ένα οκτάχρονο κορίτσι, διέταξε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αν εντοπιστούν παραλείψεις ενδέχεται και το σφράγισμα της επιχείρησης. Την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητεί τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για 72χρονο κάτοικο Αθηνών.

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι ο αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική καθώς και η ομαδάρχισσα.

Βαρύ το κλίμα στη γειτονιά του παιδιού

Την ίδια ώρα, η γειτονιά στην περιοχή της Ξηροκρήνης, του δήμου Θεσσαλονίκης βιώνει τον δικό της πόνο για την απώλεια του κοριτσιού.

Συγγενικά πρόσωπα έχουν συγκεντρωθεί στην κατοικία του παιδιού αναζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα: πώς και γιατί βρέθηκε το παιδάκι μόνο του στην πισίνα της κατασκήνωσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του – σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση.

Τα ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ανακοίνωση εξέδωσε η κατασκήνωση για τον θάνατο της 8χρονης, τονίζοντας πως «Θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση των συνθηκών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης