ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πλατανιά Πηλίου

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πλατανιά Πηλίου
Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής επί τω έργω INTIME NEWS

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (13/8) στην περιοχή Μούσγες, στον Πλατανιά Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής. 

Επί τόπου έσπευσαν 50 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα τηλεφώνημα πολίτη στο σύστημα ειδοποίησης 112 που τοποθέτησε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έδωσε αμέσως το σήμα της φωτιάς στην πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή της Αργαλαστής, με αποτέλεσμα ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης άμεσα να βρεθεί στον τόπο της φωτιάς, στην περιοχή του Πλατανιά Ν. Πηλίου και, δυο ώρες αργότερα, να την έχει θέσει υπό έλεγχο, χωρίς να απειληθεί το παρθένο δάσος της περιοχής.

Ειδικότερα, η φωτιά φέρεται να ξέσπασε από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός έκανε αίτηση για άμεση αποστολή εναέριων μέσων, προκειμένου να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr.

Εστάλη 112

Λίγο πριν από τις 18:00, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Μουσγών του Δήμου Ν. Πηλίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.