ΕΛΛΑΔΑ

Πόσα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις στην Αττική - Τι απαντά η Πυροσβεστική στον Κασσελάκη

Αεροσκάφος επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιάς

INTIME NEWS

Τον ακριβή αριθμό των εναέριων μέσων που επιχείρησαν για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Βαρνάβα την Κυριακή και έφθασε έως τη Νέα Πεντέλη και τα Βριλήσσια την Τρίτη, έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο το Πυροσβεστικού Σώματος.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επισήμως να ενημερωθεί για τον αριθμό των εναέριων μέσων που έκαναν ρίψεις κατά την πυρκαγιά, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του ανέφερε ότι ο ίδιος είδε μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν κατά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν:

  • Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
  • Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
  • Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

«Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά ‘’σε κύκλους’’. Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο» αναφέρεται, αναφέρει το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Προσθέτει ακόμη πως τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης