ΕΛΛΑΔΑ

Θερμικές κάμερες και drone εντόπισαν την πυρκαγιά στη Γλυφάδα

Πυροσβέστης στην φωτιά στη Πεντέλη

INTIME NEWS

Χάρη στο drone που πετούσε πάνω από την περιοχή της Τερψιθέας και θερμικών καμερών, κατάφεραν να εντοπίσουν ταχύτατα τις πρώτες ενδείξεις της πυρκαγιάς που έβαλαν οι δύο 14χρονοι, που συνελήφθησαν λίγο αργότερα για εμπρησμό.

«Το drone κατέγραψε την πρώτη ένδειξη πυρκαγιάς και οι κάμερες θερμογραφίας έδειξαν άμεσα τη θερμική αλλοίωση στο σημείο. Ειδοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι Δήμοι, και η αντίδραση ήταν ταχύτατη» εξήγησε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο Γιάννης Κωνσταντάτος.

Όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ «ήταν φανερό ότι υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς η φωτιά φούντωσε ξαφνικά».

Καθοριστικός ο ρόλος της τεχνολογίας

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η τεχνολογία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς «οι κάμερες του drone και η τεχνητή νοημοσύνη καταγράφει το βουνό, το "σκανάρει" και στέλνει σήματα στην οθόνη».

«Χτες λοιπόν, την ώρα που ήμασταν μέσα στο φυλάκιο, πήραμε σήμα από το drone ότι κατέγραψε την πρώτη ένδειξη πυρκαγιάς τα πρώτα δευτερόλεπτα» τόνισε.

Αυτό έδωσε την δυνατότητα στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να φτάσουν στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά από την έναρξη της φωτιάς.

«Το μέλλον απαιτεί τοπική πρόληψη, συντονισμένα με την Πολιτική Προστασία. Αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες καταστροφές κάθε χρόνο. Οι Δήμοι έχουν τεράστια ευθύνη, αλλά χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης