ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή και ο Δήμος Αθηναίων για την κατάσβεση των πυρκαγιών και τη στήριξη των πληγέντων

Σε επιφυλακή και ο Δήμος Αθηναίων για την κατάσβεση των πυρκαγιών και τη στήριξη των πληγέντων
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Την ενεργή συνδρομή στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική, συνεχίζει ο Δήμος Αθηναίων.

Δύο υδροφόρες από τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας έχουν αποσταλεί για την υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οσον αφορά τις δομές και τις ομάδες υποστήριξης ευπαθών ομάδων:

  • Η Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) θα παραμείνει ανοιχτή για όσο χρειαστεί, φιλοξενώντας όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2102012334.
  • Οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), οι οποίες αποτελούνται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, βρίσκονται επί ποδός σε δύο βάρδιες προσφέροντας στους άστεγους της πόλης πλήρη γεύματα, μπουκαλάκια με δροσερό νερό, ροφήματα, μάσκες κι ένα kit προστασίας με είδη πρώτης ανάγκης.
  • Όσοι πολίτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595, για συμβουλές και οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, υπάρχει αυξημένη εποπτεία. Εργαζόμενοι του προγράμματος βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία μαζί τους, πραγματοποιώντας συχνές κατ' οίκον επισκέψεις.
  • Κτηνίατρος της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων βρέθηκε στον σταθμό πυρόπληκτων ζώων στο κλειστό Γαλατσίου, όπου παρείχε φροντίδα στα ζώα που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά. Ο χώρος αυτός λειτουργεί ως υποδοχή για ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της φωτιάς.
  • Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων παραμένουν σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.

Εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις

Στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, είναι σε επιφυλακή 90 άτομα, μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Στο σημείο βρίσκονται τρεις υδροφόρες και τρεις μηχανές της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν ανοιχτές για να προσφέρουν στέγη και φαγητό στους εθελοντές, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα. Τα 46 παιδιά και οι 6 συνοδοί τους που είχαν ήδη φτάσει από τη Γεωργία για να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.