ΕΛΛΑΔΑ

Νέο μέτωπο φωτιάς στον Διόνυσο - Μάχη να μην φτάσει στην Κηφισιά

Aπό το πύρινο μέτωπο στην Αττική

ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Νέο μέτωπο φωτιάς έχει ξεσπάσει αυτήν την ώρα στον Διόνυσο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Βαρνάβα και η οποία επεκτάθηκε στη βορειοανατολική Αττική. 

Αναζωπύρωση της φωτιάς πραγματοποιείται στον Διόνυσο, στη λεωφόρο Αιολίδος και Κωνσταντινουπόλεως, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση για εναέρια μέσα και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής κάτι για ζημιές σε οικίες.

«Έρχονται τώρα ελικόπτερα να τη σταματήσουμε, να μην απειλήσει κατοικίες, να φτάσει μέχρι την Κηφισιά», τόνισε χαρακτηριστικά η δήμαρχος. «Κάνουμε έκκληση στον υπουργό, στον πρωθυππουργό, να στείλουν εναέριες δυνάμεις, να σώσουμε ζωές».

Σε Πεντέλη, Βριλήσσια, Διόνυσο και Αφίδνες τα κυριότερα μέτωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα μέτωπα που απασχολούν περισσότερο και έχουν επικεντρωθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις είναι στο Νταού Πεντέλης, στην Παλαιά και τη Νέα Πεντέλη, στον Διόνυσο, στα Βριλήσσια αλλά και στις Αφίδνες.

Kατά τις ίδιες πηγές, το μέτωπο στις Αφίδνες πηγαίνει καλύτερα, ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα του μετώπου που κατευθυνόταν προς Μαραθώνα.

Παράλληλα, υπάρχει επιδείνωση της φωτιάς στην Ανατολή στη Νέα Μάκρη, ενώ μάλιστα απειλούνται και σπίτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης