ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι - Η πρόγνωση Κολυδά

Φωτιά στην Αττική: Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι - Η πρόγνωση Κολυδά

Πλάνο από το πύρινο μέτωπο της Πεντέλης

INTIME

Για το πότε θα υπάρξει μια ύφεση στους ανέμους μίλησε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, την ώρα που η κατάσταση στην Αττική λόγω της φωτιάς είναι δραματική, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν σκληρή μάχη με όλα τα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα, ο κ. Κολυδάς, ανέφερε στο Star πως το μεσημέρι οι άνεμοι έφτασαν έως και τα 7 μποφόρ ενώ μέχρι τις 18:00 θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι.

Στις 19:00 το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά, ενώ μέχρι και τις 21:00 το βράδυ θα έχουν φτάσει έως και τα 5 μποφόρ στην ανατολική Αττική.

Η εν λόγω εξέλιξη δίνει ελπίδα προκειμένου οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπορέσουν να επιχειρήσουν με μεγαλύτερη ευκολία στα ενεργά μέτωπα.

Στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών η φωτιά

Στο μεταξύ, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη έχουν φτάσει οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

«Δυστυχώς η μεγάλη δασική πυρκαγιά επεκτάθηκε μόλις και στις εγκαταστάσεις του Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών στο Λόφο Κουφού στην Πεντέλη, απειλώντας σημαντικές εγκαταστάσεις, τεχνολογίες, κόπους και προσπάθειες ερευνητικές χρόνων», αναφέρει σε ανάρτησή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.