ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Βριλησσίων: Πολύ άσχημη η κατάσταση - Σε τρία σημεία η φωτιά

Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. 

TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Για την πάρα πολύ άσχημη κατάσταση που επικρατεί το απόγευμα της Δευτέρας μίλησε o δήμαρχος Βριλλησίων Γιάννης Πισιμίσης.

Όπως είπε η φωτιά έχει προχωρήσει τόσο στο ρέμα Βριλησσού από την ανατολική πλευρά της πόλης, από την οδό Καλαβρύτων, η οποία χωρίζει τα Άνω Βριλήσσια από την περιοχή Κρασά. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι πύρινες φλόγες ξεπηδούν ανάμεσα σε σπίτια στις οδούς Παπαφλέσσα και Σεβαστιανού τονίζοντας ότι η φωτιά βρίσκεται σε τρεις πλευρές στην πόλη.

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη λόγω της πυρκαγιάς, αναφέροντας ότι «η φωτιά έχει επεκταθεί σε τρεις περιοχές και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη». Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά έχει ήδη φτάσει στο ρέμα του Ιλισού, από την ανατολική μεριά της πόλης, έχοντας προχωρήσει από την οδό Καλαβρύτων, η οποία χωρίζει τα Άνω Βριλήσσια από την περιοχή Κρασά. Επιπλέον, η πυρκαγιά μαίνεται και στις οδούς Παπαφλέσσα και Σεβαστιανού, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε παράλληλα ότι στον δήμο Βριλησσίων επιχειρούν δυνάμεις, τόσο επίγειες όσο και εναέριες, αν και σημείωσε ότι χρειάζονται περισσότερα μέσα στην περιοχή της οδού Καλαβρύτων, λόγω της δυσκολίας προσέγγισης. «Κάνουμε ότι μπορούμε» είπε προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις στο πεδίο αλλάζουν τους σχεδιασμούς: «Είχαμε τρεις αίθουσες δημιουργήσει για την υποδοχή των πυρόπληκτων Η μία έχει εκκενωθεί και εκκενώσαμε και το κλειστό γυμναστήριο που το είχαμε φτιάξει κέντρο διανυκτέρευσης. Μεταφερόμαστε στην τρίτη αίθουσα που είναι πιο κεντρικά στα κεντρικά Βριλήσσια και στο δικηγόρο του Δημαρχείου».

Κλείνοντας, ο κ. Πισιμιστής έκανε έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να μεταβούν στο νέο σημείο υποδοχής πυρόπληκτων, ενώ ευχήθηκε «καλή δύναμη» σε όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης