ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από κονβόι 20 οχημάτων στον Βαρνάβα

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από κονβόι 20 οχημάτων στον Βαρνάβα
CNN Greece

Μεγάλη επιχείρηση της ΟΠΚΕ βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στον Βαρνάβα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από κονβόι 20 με 25 οχημάτων, που παγιδέυτηκαν από τις φλόγες, στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στον Βαρνάβα, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε ακόμα σε απεγκλωβισμούς δεκάδων κατοίκων που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στην περιοχή Βαρνάβα να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3 και 2 λεπτά το μεσημέρι της Κυριακής 11/08 πλησίον διάσπαρτων κατοικιών και σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό. Κατά την έναρξή της οι ριπές των ανέμων έφταναν τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα σε ελάχιστα λεπτά να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112. Το ένα για την ενημέρωση και ακόμη 3 μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας - Καλέντζι και Πουρίθι.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα με τις δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 25 μέτρα.

Επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 67 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

112,

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βαρνάβα

Η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Βαρνάβα λόγω της πυρκαγιάς που είναι εξέλιξη.

Ειδικότερα διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ως εξής:

-Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα

-Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα

-Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ στις παραπάνω εκτροπές κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα.