ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Μεγάλα μέτωπα σε Χιονοχώρι και Δαφνούδι - Επιχειρούν εναέρια μέσα από το πρωί

Σέρρες: Μεγάλα μέτωπα σε Χιονοχώρι και Δαφνούδι - Επιχειρούν εναέρια μέσα από το πρωί

Επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS

Με το πρώτο φως της ημέρας δουλειά «έπιασαν δουλειά» τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα στα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην περιοχή Χιονοχωρίου, στο όρο Μπόσδα και πάνω από το Δαφνούδι, στο Μενοίκιο όρος.

Η φωτιά σε ορεινή δύσβατη περιοχή πάνω από το Δαφνούδι εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Αυγούστου και για την κατάσβεσή της από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με επίγεια και εναέρια μέσα. Αν και το Σάββατο είχε οριοθετηθεί και το πύρινο μέτωπο ήταν σε καλύτερη κατάσταση, οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή κατέστησαν αδύνατη την κατάσβεσή της.

Εξίσου μεγάλη είναι και η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου στην περιοχή του Χιονοχωρίου.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα και ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης και 7ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα ήταν η τόσο έντονη κινητικότητα στον εναέριο χώρο των Σερρών με τις συνεχείς ρίψεις που έκαναν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Τις τελευταίες τρεις μέρες τιτάνια είναι η προσπάθεια που δίνει το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για την αντιμετώπιση των συνολικά πέντε μετώπων που εκδηλώθηκαν από την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Ενίσχυση στο δύσκολο έργο της υπάρχει και από πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη, τον Σταυρό, την Κατερίνη κ.α., ενώ σημαντική είναι η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης με προσωπικό, υδροφόρες και βαριά μηχανήματα, όπως και των εθελοντών.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη παραμένει για 25 μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος ,στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.