ΕΛΛΑΔΑ

Ερχονται πολλά μποφόρ και... 40άρια - Μίνι καύσωνας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Ολη η Ελλάδα στις παραλίες ενόψει δεκαπενταύγουστου ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ /INTIME NEWS

Με αρκετή ζέστη αλλά και ενισχυμένο μελτέμι προβλέπεται ο καιρός μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Αύριο, Κυριακή (11/8) η ένταση των βοριάδων είναι πιθανό να φτάσει και τα 8 μποφόρ, επηρεάζοντας όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά όπως η Αττική, η Βοιωτία και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Παράλληλα η θερμοκρασία κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα και την Τρίτη προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα επίπεδα των 40 βαθμών.

Εξάλλου και η μετεωρολόγος, Νικολέτα Ζιακοπούλου εκτιμά πως αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας από τις 11 Αυγούστου και έπειτα. Μέχρι τότε τα μελτέμια στο Αιγαίο θα πνέουν με συνεχή παρουσία και πιο υψηλές εντάσεις στα ανατολικά του τμήματα.

Αναλυτικά, αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Αιγαίο έως 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και πιθανώς στα δυτικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 34 με 36, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης