ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην κηδεία του 48χρονου που πέθανε από τσίμπημα καφέ αράχνης

EUROKINISSI

Θλίψη σκόρπισε στη Λιβαδειά ο θάνατος του 48χρονου όπου κηδεύτηκε σήμερα (Σάββατο 10/8). Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο άνδρα που έφυγε από τη ζωή από το τσίμπημα καφέ αράχνης στον Πύργο ενώ έκανε διακοπές. 

Συγγενής του 48χρονου μίλησε στην κάμερα τηλεοπτικού καναλιού και συγκίνησε: «Τι να πουν και τι να κάνουν αυτοί οι γονείς; Τράβαγε τα μαλλιά της η γυναίκα! Σε κανέναν να μην τύχει αυτό... Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη: «Ξάδερφο τον είχα, φίλο τον είχα, άτυχος άνθρωπος. Αυτό συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο...».

Ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή ενώ νοσηλευόταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας στον Πύργο και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 48χρονος που βρισκόταν στην Ηλεία για διακοπές, δέχθηκε το τσίμπημα χωρίς να το καταλάβει -όπως ο ίδιος είπε στους γιατρούς, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως από τους πόνους που είχε στο πόδι, πήγε να τον εξετάσει ιδιώτης ορθοπεδικός ο οποίος τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τσιμπήματος

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η καφέ αράχνη ερημίτης δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή. Φέρει μεν μια σκούρα κηλίδα στο κεφάλι, σε σχήμα βιολιού, αλλά κατά τα άλλα δύσκολα ξεχωρίζει από τις κοινές, μη δηλητηριώδεις, καφέ αράχνες.

Σε περίπτωση που ένας άνθρωπος τσιμπηθεί από καφέ αράχνη ερημίτη, οι γιατροί τονίζουν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθεί εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια. Η έγκαιρη θεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως για μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, οι οποίοι συνήθως περνάνε πιο έντονα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα από το τσίμπημα μιας καφέ αράχνης είναι:

  • Έντονο τσούξιμο στην περιοχή του τσιμπήματος.
  • Εφίδρωση.
  • Γενικότερη αδιαθεσία.
  • Δημιουργία εξανθημάτων.

Μετά από 12 έως 36 ώρες μετά το τσίμπημα θα σχηματιστεί ένα χαρακτηριστικό πρότυπο αποχρωματισμού στην περιοχή. Η περιοχή του τσιμπήματος θα αποκτήσει ένα βαθύ μωβ ή μπλε χρώμα και γύρω από αυτήν θα σχηματιστεί ένα υπόλευκο δαχτυλίδι, το οποίο συνήθως περιβάλλεται από μια εκτεταμένη κόκκινη περιοχή. Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις η πληγή που έχει προκληθεί από το τσίμπημα μπορεί να επιμείνει και να παραμείνει ανοικτή για αρκετές εβδομάδες.

Δεν υπάρχει αντίδοτο

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα συνιστώμενο αντίδοτο για το δηλητήριο της συγκεκριμένης αράχνης αναφέρουν οι γιατροί.

Συνήθως ασθενής που τον έχει τσιμπήσει καφέ αράχνη ανακάμπτει μόνος του και συνίσταται απλά ξεκούραση, εναπόθεση πάγου και ανύψωση της περιοχής του τσιμπήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης