ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Μεταξάδα Μεσσηνίας

INTIME NEWS

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα Μεσσηνίας, στο δήμο Πύλου Νέστορος, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 21 οχήματα, ενώ συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ με 19 άτομα. Παράλληλα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού για να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών ενισχύονται απο εθελοντές και από μηχανήματα έργου και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που παρέχουν σημαντική υποστήριξη στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την οριοθέτηση της φωτιάς.

Στο σημείο σπεύδει και ο διοικητής της ΔΙΠΥΝ Μεσσηνίας Πύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση και κινείται Νοτιοδυτικά χωρίς αυτή τη στιγμή να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή είχαν ξεσπάσει 2 ακόμα πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης