ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Χιονοχώρι Σερρών - Πέντε πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή μέσα σε ένα 24ωρο

Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς από αέρος (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (10/8) στο Χιονοχώρι, που πρόκειται για μια από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώνονται στις Σέρρες μέσα σε ένα 24ωρο.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου από 2η και 7η ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμουν επίσης τρία ελικόπτερα. Η πυρκαγιά καίει μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά στο Δαφνούδι που ξέσπασε σε δύσβατο μέρος την Παρασκευή (9/8) οριοθετήθηκε μετά από μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες. Παραμένουν, όμως στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις, 34 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και οκτώ οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πέντε πυρκαγιές εντός 24 ωρών

Οι πυροσβέστες βρέθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο αντιμέτωποι με πέντε πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι τέσσερις εξ αυτών φαίνεται να προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Ειδικότερα, οι φωτιές στο Δαφνούδι, στον Λιθότοπο, στο Κεφαλοχώρι οριοθετήθηκαν, όπως και η πυρκαγιά πίσω από το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά στην πόλη των Σερρών και στο Μενοίκιο ενώ είναι σε εξέλιξη για 24η μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης