ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: Mέχρι τον Δεκαπενταύγουστο οι υψηλές θερμοκρασίες - Ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο

Περαστική δροσίζεται στο συντριβάνι του Συντάγματος

INTIME NEWS/ ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον καιρό να είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, αλλά τα μελτέμια να επικρατούν στο Αιγαίο.

Για σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ τοπικά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη και σήμερα αρκετή θα είναι η ζέστη, που θα επιμένει μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ τα μελτέμια στο Αιγαίο θα κυριαρχούν και στα ορεινά ηπειρωτικά θα έχουμε κάποιες μπόρες για όλη σχεδόν την επόμενη εβδομάδα.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σήμερα στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης