ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο 112 για εκκένωση του οικισμού Αποδούλου

Επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS

Νέο μήνυμα εσταλη πριν από λίγο στους κατοίκους του Ρεθύμνου, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής Αποδούλου να απομακρυνθούν προς Φουρφουρά. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες Τετάρτη το μεσημέρι, με τους πυροσβέστες να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αποδούλου απομακρυνθείτε προς Φουρφουρά».

Νωρίτερα το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 που ειδοποιούσε τους κατοίκους στις περιοχές Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρη Ρεθύμνου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, ενώ έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι στην περιοχή.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της ενισχύθηκαν από το πρωί και αυτή την ώρα επιχειρούν 222 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 14 ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις πέντε ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων είναι συντονιστικό και αεροσκάφη.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μεγάλη μάχη καθόλη τη διάρκεια της νύχτας με τις εστίες και με τις συνεχείς, λόγω του ανέμου, αναζωπυρώσεις. από χθες το βράδυ, μάλιστα, έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα 32 δασοκομμάντος.

Εκκενώθηκε χθες η Αγία Παρασκευή και οι Μάνδρες

Χθες το απόγευμα εκκενώθηκαν οι περιοχές Αγία Παρασκευή και Μάνδρες του νότιου Ρεθύμνου.

Στην περιοχή έφτασε λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, ενώ η εκκένωση του χωριού πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικά οχήματα καθώς και οχήματα της περιφέρειας και του δήμου.

Οι φλόγες έφτασαν απειλητικά σε απόσταση 10 μόλις μέτρων από τα πρώτα σπίτια της Αγίας Παρασκευής, ωστόσο, οι πυροσβέστες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφεραν να ανακόψουν την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς και να σωθεί το χωριό.

Η φωτιά έχει κάψει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, καλλιέργειες και ελαιώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης