ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο 66χρονος καθηγητής για τις φωτιές στη Βάρη

Προφυλακίστηκε ο 66χρονος καθηγητής για τις φωτιές στη Βάρη

Δικαστήρια Ευελπίδων

INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του 66χρονου καθηγητή στην σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση τεσσάρων πυρκαγιών στις 08 και 09 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 66χρονος καθηγητής απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι τις επίμαχες ώρες και ημέρες βρισκόταν σπίτι του.

Επίσης ο φερόμενος εμπρηστής, ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας στο οποίο καταγράφει άτομο να βάζει τις φωτιές στην Βάρη, δεν είναι αυτός.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στον καθηγητή έπειτα από βίντεο που εντόπισαν από κάμερες ασφαλείας, αλλά και μία κρίσιμη μαρτυρία για τις 4 πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου στη Βάρη.

Με βάσει το βίντεο ο 66χρονος φέρεται να έχει καταγραφεί και τις τέσσερις φορές των πυρκαγιών να βρίσκεται κοντά, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ΕΡΤNews, στις δύο από αυτές φαίνεται να βάζει και τις φωτιές.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής που πλέον πήρε τον δρόμο για την φυλακή είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Επιπλέον σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.