ΕΛΛΑΔΑ

Μπόρες και μελτέμια μέχρι το Σαββατοκύριακο - Με τι καιρό θα πάμε ως τον Δεκαπενταύγουστο

YIANNIS.PANAGOPOULOS / EUROKINISSI

Μπουρίνια και μελτέμια θα κυριαρχήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο (10-11/8) πριν τον Δεκαπενταύγουστο, με τις θερμοκρασίες, όμως, να εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μελτέμια 7-8 μποφόρ αναμένεται να κυριαρχήσουν σήμερα, Τετάρτη (7/8) στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης (8/8) αναμένονται μπόρες στα ορεινά.

Ασταθής θα είναι ο καιρός κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και στην Πελοπόννησο, όχι μόνο την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή και το Σάββατο, με τα φαινόμενα να επικεντρώνονται στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία.

Άπνοια και μπόρες στα ορεινά

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, Νικολέτα Ζιακοπούλου αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας από τις 11 Αυγούστου και έπειτα.

Μέχρι τότε τα μελτέμια στο Αιγαίο θα πνέουν με συνεχή παρουσία και πιο υψηλές εντάσεις στα ανατολικά του τμήματα.

Οι θερμοκρασίες μέχρι πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook, το «θερμόμετρο» μέχρι και την Τρίτη (13/8) θα παραμείνει κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, το θερμόμετρο την Πέμπτη (8/8) θα ανέβει στους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθεί μια μικρή πτώση στους 35 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή (8/9).

Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, όπως και στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ μέχρι και την Δευτέρα (12/8)

  • Ο καιρός την Πέμπτη

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και το μεσημέρι - απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

  • Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα δυτικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

  • Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

  • Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα.

  • Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα βόρεια, κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης