ΕΛΛΑΔΑ

Τα βίντεο και οι καταθέσεις που... καίνε τον 66χρονο για τις πυρκαγιές στη Βάρη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές εναντίον του καθηγητή της σχολής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που συνελήφθη ως υπεύθυνος για τις τέσσερις πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου στη Βάρη. Την Πέμπτη (8/8) αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος.

Από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία.

Από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά.

Στη συνέχεια κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί.

Υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας στο βίντεο φαίνεται ότι είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων.

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προσήκουσες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.

Το προφίλ του συλληφθέντα

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, πρόκειται για διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχου του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Είναι πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας ενώ παραχωρούσε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Για 5 χρόνια, από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.

Να σημειωθεί πως ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια -καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης