ΕΛΛΑΔΑ

Σήμα κινδύνου από τουριστικό σκάφος με 148 επιβάτες στο Ιόνιο - Στη Ζάκυνθο οι επιβάτες

Σήμα κινδύνου από τουριστικό σκάφος με 148 επιβάτες στο Ιόνιο - Στη Ζάκυνθο οι επιβάτες
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες, Τρίτη, αργά το απόγευμα μικρό τουριστικό σκάφος ενώ έπλεε στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Το σκάφος υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να μείνει ακυβέρνητο, ενώ μετέφερε περίπου 148 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος.

Έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ενώ ειδοποιήθηκαν τα Λιμεναρχεία, προκειμένου να γίνει χωρίς κίνδυνο η ρυμούλκησή του στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Κεφαλληνίας, της Ζακύνθου, της Κυλλήνης και του Κατάκολου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β’” Ν.Ε. 229 βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω βλάβης στο πηδάλιο, με 148 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή 8,1 ν.μ. δυτικά του λιμένα Κυλλήνης. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Βολιμών και ιδιωτικά μέσα.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς από το πλήρωμα του “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β’”, το οποίο με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμάνι της Ζακύνθου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες. Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β’” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης αυτής, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.