ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας για φωτιά στο Μαρκόπουλο: «Άμεσα τράκτορας σε περιπολία έσβησε την κύρια εστία»  

Κικίλιας για φωτιά στο Μαρκόπουλο: «Άμεσα τράκτορας σε περιπολία έσβησε την κύρια εστία»  

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς στον Μαρκόπουλο που επετεύχθη χάρη στην καταλυτική επέμβαση τράκτορα, αναφέρεται σε διαδικτυακή του ανάρτηση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (04/08) και προκάλεσε ισχυρή κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια έσβησε γρήγορα καθώς τράκτορας που ήταν σε περιπολία με ρίψη μόλις 20 μέτρα από το έδαφος έσβησε την κύρια εστία.

Παράλληλα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ανάρτηση του εφιστά την προσοχή σε όλους, καθώς, όπως τονίζει, «με αυτήν την ξηρασία και τη ζέστη κάθε σπίθα μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο».

Ο κ. Κικίλιας, ανάρτησε και βίντεο από τη στιγμή που «έμφορτος τράκτορας» πραγματοποιεί ρίψη «μόλις 20 μέτρα από το έδαφος» στην πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει: «Drone εντοπίζει σήμερα το πρωί επικίνδυνη σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Μαρκόπουλο Αττικής. Άμεσα έμφορτος τράκτορας που ήταν σε περιπολία πραγματοποιεί χειρουργική ρίψη μόλις 20 μέτρα από το έδαφος, σβήνοντας την κύρια εστία. Μπράβο σε εναέριες και επίγειες δυνάμεις, και για μια ακόμη φορά: Προσοχή προς όλους γιατί με αυτήν τη ξηρασία και τη ζέστη κάθε σπίθα μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο».