ΕΛΛΑΔΑ

Σύζυγος Καραϊβάζ: «Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο»

(Αριστερά) η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο» δήλωσε η σύζυγός του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ για την αθώωση των δύο αδερφών που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του.

Ειδικότερα, η κα Στάθα Αλεξανδροπούλου- Καραϊβάζ σημείωσε πως επρόκειτο για μια «περίεργη δίκη, έτσι ώστε να αφήνεται στα χέρια των ενόρκων. Είναι δύσκολη δίκη για ενόρκους. Θα έπρεπε τέτοιες δίκες να είναι μόνο από δικαστές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα».

«Δεν αιφνιδιάστηκα από την άποψη ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν απλό πολίτη να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

«Από κει και πέρα είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο τον οποίο τον παίρνεις από το γραφείο του στο μέσο του θέρους, τον βάζεις σε μια τόσο δύσκολη δίκη, όταν δεν είναι ενταγμένος και δεν είναι ορκισμένος δικαστής» σχολίασε.

«Ήταν μη αναμενόμενο το αποτέλεσμα με αυτό που είχαμε ζήσει όλοι στη δίκη και ακόμα και οι συνάδελφοι που ήταν μέσα. Τώρα τι ήταν πιο βασικό; Η έλλειψη γνώσης ή φόβος; Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω γιατί δεν είμαι ειδικός. Εγώ σε κάθε περίπτωση σέβομαι την απόφαση στο ελληνικό δικαστήριο και αναμένουμε τι θα κάνει η ελληνική δικαιοσύνη (…)

«Είμαι πεπεισμένη ότι θα βρεθεί το δίκιο»

«Εγώ εμμένω στην άποψη μου ότι δεν υπάρχει δικαίωση στο θάνατο. Είμαι πεπεισμένη ότι θα βρεθεί το δίκιο (...) εάν η ελληνική δικαιοσύνη συνεχίσει, είμαι υποχρεωμένη να ακολουθήσω, είμαι ηθικά υποχρεωμένη».

Εδώ μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, και ευχαριστώ πολύ όλους και προπάντων την ΕΣΗΕΑ, που είναι ο επίσημος συνδικαλιστικός φορέας, η οποία όχι μόνο στάθηκε δίπλα, μα στάθηκε και αρωγός μας και δεν υπήρξε από όλους εσάς μια σκιά προς το πρόσωπο του Γιώργου. Τώρα το αν οι άνθρωποι οι οποίοι σκότωσαν τον Γιώργο θα κυκλοφορούν ελεύθεροι ή θα είναι φυλακισμένοι, αυτό είναι περισσότερο κομμάτι της πολιτείας».

Καταλήγοντας, η κ. Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ επισήμανε:

«Θέλω να σας πω ότι θα σας παρακαλούσα όλους να μην ξεχαστεί η μνήμη του Γιώργου. Ως προς αποκατάσταση της μνήμης του όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε. Και επειδή ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος πίστευε στο δίκαιο, πίστευε στη δικαιοσύνη χωρίς τιμωρητική διάθεση, αλλά με μια διάθεση να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό στη μνήμη του και θα ήθελα και από εσάς να είστε μαζί μας σε όλον αυτόν τον αγώνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης