ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Συνελήφθη για κακούργημα 55χρονος – Επιχείρησε να κάψει το μαγαζί συζύγου γιατρού

Αστυνομικός με χειροπέδες

Pixabay

Οι προσωπικές διαφορές που είχε ένας 55χρονος στην πόλη του Βόλου, τον οδήγησαν να αποπειραθεί να βάλει φωτιά στο κατάστημα της συζύγου γιατρού με την οποία είχε δικαστική διαμάχη.

Το αποτέλεσμα ήταν ο παρολίγον εμπρηστής να συλληφθεί και να κατηγορείται για κακουργηματική πράξη για την οποία θα απολογηθεί την Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή Βόλου.

Σύμφωνα με το Magnesia news, ο 55χρονος αθίγγανος ήθελε να δώσει «μήνυμα» σε Βολιώτη γιατρό και έριξε εύφλεκτο υγρό έξω από το κατάστημα της συζύγου του ωστόσο έγινε αντιληπτός, ταυτοποιήθηκε από κάμερες και συνελήφθη.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελέα σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο για ξένα πράγματα, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε κρατείται.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο κατηγορούμενος, η γυναίκα του οποίου είχε εξαπατήσει ιδιώτη γιατρό του Βόλου κρίθηκε ένοχη για απάτη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών.

Θέλοντας προφανώς να τον εκδικηθεί, πήγε έξω από το εμπορικό κατάστημα της συζύγου του γιατρού, κρατώντας ένας μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό (πιθανόν βενζίνη) το οποίο έριξε έξω από την είσοδο του καταστήματος, αλλά δεν έβαλε φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος έγινε αντιληπτός από μάρτυρες – κατοίκους, που είδαν τον δράστη στην περιοχή του κέντρου να κινείται ύποπτα, βγήκαν έξω και από απέτρεψαν από το να βάλει φωτιά έξω από το κατάστημα, ενώ έσπευσε να εξαφανιστεί.

Στο σημείο ειδοποιήθηκαν και πήγαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, που διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για πρόκληση ζημιών στο κατάστημα και μετά από εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη προχθές.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Χθες ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα Δικαστήρια, παρουσία του συνηγόρου του, του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο για ξένα πράγματα, σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε κρατείται στην Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης