ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε σπίτια με λεία πάνω από 20.000 ευρώ

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέντε μέλη εγκληματικής ομάδας ταυτοποιήθηκαν ως δράστες διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2023, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, τέσσερα μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2023 για κλοπές σε σπίτια στην Κοζάνη.

Οι πέντε δράστες, ηλικίας 23,25,32, 41 και 53 ετών, είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή αξίας άνω των 20.150 ευρώ στο πλαίσιο της δράσης τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών από δύο ή περισσότερα άτομα, ενεργώντας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού παραβίαζαν είτε με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις κύριες εισόδους ή παράθυρα οικιών, είτε με θραύση υαλοπινάκων εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας απ' αυτές κοσμήματα, χρυσαφικά, διάφορα τιμαλφή και διάφορα χρηματικά ποσά.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης