ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: Χωρίς καύσωνα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου - Μελτέμια δροσιάς

Γυναίκα προσπαθεί να προστατευθεί από την ζέστη φορώντας καπέλο ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Χωρίς καύσωνα θα κυλήσει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο για μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και για μελτέμια που θα δώσουν ανάσες δροσιάς στις περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Ο μετεωρολόγος σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει αναλυτικά τις προβλέψεις που υπάρχουν για το πως θα κυλήσει ο καιρός το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, τονίζοντας ότι θα σημειωθεί το προσεχές διήμερο (Παρασκευή - Σάββατο) μικρή και σύντομη άνοδος της θερμοκρασίας.

Στην ανάρτηση του ο κ. Μαρουσάκης που παραθέτει και διάγραμμα υπογραμμίζει ότι δεν θα σημειωθεί ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας που θα επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ.

Αναλυτικότερα ο μετεωρολόγος επισημαίνει πως την εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι τις 10 Αυγούστου δεν θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά.

Η ανάρτησή του Κλέαρχου Μαρουσάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης