ΕΛΛΑΔΑ

Εντείνονται τα προβλήματα υδροδότησης στην Ήπειρο - «Αγκάθι» οι βλάβες στο δίκτυο

Εντείνονται τα προβλήματα υδροδότησης στην Ήπειρο - «Αγκάθι» οι βλάβες στο δίκτυο
UNSPLASH

Προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζει η Ήπειρος, τόσο εξαιτίας των χαμηλότερων σε σχέση με άλλες χρονιές αποθεμάτων νερού, όσο και εξαιτίας των βλαβών που εντοπίζονται στο δίκτυο.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στα Ιωάννινα, στις περιοχές Μελάνδρων, Εξοχής και Νέας Ζωής, αλλά και στην Πρέβεζα, όπου η ΔΕΥΑ έχει ζητήσει από τους κατοίκους να περιορίσουν τη χρήση νερού στις ώρες αιχμής (18.00-22.00).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο περιορισμός της χρήσης νερού είναι αναγκαίος αφού επικρατεί καθημερινό φαινόμενο μη επάρκειας νερού και υπερκατανάλωσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλές πιέσεις στα δίκτυα ύδρευσης και διακοπές υδροδότησης.

Αντίστοιχα προβλήματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ παρατηρούνται στις Πηγές του Αγίου Γεωργίου, η ποσότητα του νερού μειώνεται.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας – Φιλιππιάδας, Γιώργος Σαριάνογλου, επισήμανε ότι η μείωση του νερού επιτρέπει την είσοδο αέρα στον αγωγό, δυσχεραίνοντας την ομαλή υδροδότηση. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, Γιάννης Δαρδαμάνης, ανέφερε ότι το σύστημα ύδρευσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με τη στάθμη της πηγής στον Άγιο Γεώργιο και τις ποσότητες στη δεξαμενή να είναι οριακές.

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το νερό στη Λευκάδα

Να σημειωθεί πως, η Εισαγγελία παρενέβη μετά από μήνυση του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας, ζητώντας την αποκατάσταση της υδροδότησης με διοχέτευση 22.275 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως προς τη Λευκάδα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.