ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα από το 112 - Εκκενώνονται τρεις περιοχές

<p>Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς από αέρος (φωτογραφία αρχείου)</p>

INTIME NEWS

Νέο μήνυμα για εκκένωση έλαβαν κάτοικοι στην Εύβοια καθώς συνεχίζει να καίει η φωτιά στην περιοχή Πισσώνας, με τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής να δίνουν σκληρή μάχη για να τιθασεύσουν τις φλόγες και να μην φτάσουν στο χωριό Αφράτι.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο Αρμά Ευβοίας κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Χαλκίδα.


Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης στο χωριό Αφράτι προς το οποίο κατευθύνεται η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης από πολίτες που βρίσκονται σε απόσταση ακτίνας ενός χιλιομέτρου ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από Αφράτι προς Πισσώνα από την Αστυνομία

Οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα προσπάθησαν να την περιορίσουν στον ορεινό όγκο αλλά οι φλόγες βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και μάλιστα απείλησαν να κυκλώσουν τα πυροσβεστικά οχήματα που βρισκόταν παρατεταμένα για να την αντιμετωπίσουν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σπίτια του χωριού για να τα προστατέψουν. Οι δυνάμεις ενισχύονται και από την Στερεά Ελλάδα, την Αττική αλλά και τη Θεσσαλία ενώ συνέχεια πετούν αεροσκάφη. Στη μάχη της φωτιάς μετέχουν μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας όπως επίσης και υδροφόρες.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, αφού η φωτιά κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς το χωριό Αφράτι και καταβάλλονται προσπάθειες να προστατέψουν κατοικημένες περιοχές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης