ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους ξανά τα τρακτέρ - «Αυγουστιάτικα μπλόκα» σε Λάρισα και Καρδίτσα

Στους δρόμους ξανά τα τρακτέρ - «Αυγουστιάτικα μπλόκα» σε Λάρισα και Καρδίτσα

Τρακτέρ σε μπλόκα

EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν μέσα στον Αύγουστο οι παραγωγοί της Θεσσαλίας λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι παραγωγοί αναμένεται να στήσουν μπλόκα στον Πλατύκαμπο της Λάρισας αλλά και στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το larissanet οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις πληρωμές από τον ΕΛΓΑ που αφορούν τις αποζημιώσεις από τους Daniel και Elias.

Έτσι την προσεχή Πέμπτη, στις 19.00 το απόγευμα, οι αγρότες αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά μηχανήματα που θα διεξαχθεί στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Παράλληλα, σήμερα οι αγρότες από την Καρδίτσα επιχείρησαν να κλείσουν τον Ε65 στο ύψος του Δέλτα Καρδίτσας, ενώ σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι αγρότες από τα Φάρσαλα.

Αναλυτικότερα σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί, σήμερα 30/7/24, η διαμαρτυρία αγροκτηνοτρόφων του νομού Καρδίτσας στον κόμβο στον αυτοκινητόδρομο Ε-65. Διαμαρτύρονται για τις εξοφλητικές αποζημιώσεις που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον Daniel, οι οποίες χαρακτηρίζονται άδικες και δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη. Οι αγρότες ζήτησαν να τους επιτραπεί να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο αλλά μέχρι στιγμής το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσωρινή απαγόρευση:

α) Στις εισόδους – εξόδους αμφίπλευρα του Κόμβου Καρδίτσας,

β) Στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας – Λάρισας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 11η χ/θ (1η διασταύρωση Ματαράγκας – έξοδος ΒΙ.ΠΕ.),) Στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Λαμίας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 15η χ/θ (διασταύρωση Καρποχωρίου – αερογέφυρα Σοφάδων).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

-Κίνηση εντός Ε-65

Η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων που κινούνται στον Αυτοκινητόδρομο, και προορίζονταν για τον Α/Κ Καρδίτσας θα διεξάγεται από τις προηγούμενες ή επόμενες εισόδους – εξόδους του Ε65, ήτοι τους Α/Κ Σοφάδων και Προαστίου.