ΕΛΛΑΔΑ

Απειλούνται σπίτια και εκκενώνονται οικισμοί από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

Απειλούνται σπίτια και εκκενώνονται οικισμοί από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια
Στο σημείο επιχειρούν ελικόπτερα της Πυροσβεστικής INTIME

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) ανάμεσα σε δύο χωριά στην Εύβοια. Μάλιστα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ξέφυγε από τη δασική έκταση και πλέον βρίσκεται κοντά σε οικισμού απειλώντας τα πρώτα σπίτια. Ήδη από το 112 ήχησαν νέα μηνύματα εκκένωσης χωριών με τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Την ίδια ώρα στάλθηκε δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κάτοικοι της νότιας Ευβοίας και ειδικότερα των Κριεζών, αλλά και των Πετριών, το οποίο αναφέρει αν βρίσκεστε στα Κριεζά απομακρυνθείτε προς τα Λέπουρα και Βέλος και αν βρίσκεστε στα Κόσκινα απομακρυνθείτε προς τους Ζάρακες και τα Μεσοχώρια.

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

img_6854.jpeg

Κάηκε κινητή πυροσβεστική μονάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, νωρίτερα στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά τους να σβήσουν την φωτιά το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

300db0c6-f7fe-43a1-91f1-160248f9f05a-1.jpg

Μάλιστα, περίπου στις 3.30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο αναφέρει, «παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Δείτε το βίντεο από το evima.gr