ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων εισηγείται η Εισαγγελέας

Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων εισηγείται η Εισαγγελέας

Η μεταγωγή των κατηγορουμένων στην Εισαγγελέα

INTIME NEWS

Την ενοχή των δυο αδερφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Οι κατηγορούμενοι τελέσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβαζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

Η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι βρέθηκαν στην περιοχή για να μοιράσουν φυλλάδια της επιχείρησης τους.

«Οι υπάλληλοι της επιχείρησης δεν είπαν ότι μετέβαιναν στον Άλιμο για εργασίες. Μόνο μια γυναίκα είπε σχετικό, η οποία αποδείχτηκε όμως ότι είχε πολύ στενή εργασιακή σχέση με τον έναν κατηγορούμενο και θα έκανε ότι μπορούσε για να τον βοηθήσει» σημείωσε η εισαγγελέας και συνέχισε λέγοντας πως αν και στο μικροσκόπιο των Αρχών είχε μπει το περίφημο βαν, επειδή η εταιρία στην οποία ανήκε ήταν στο όνομα της συντρόφου του ενός κατηγορουμένου, αυτό καθυστέρησε την εξέλιξη των πραγμάτων.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας για τον 49χρονο αδελφό του 41χρονου που εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο.

Όπως ανέφερε η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί σε άμεση συνεργεία σε ανθρωποκτονία, ενώ ζήτησε να απαλλαγεί για τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.