ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σουνίου

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σουνίου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI

Υπό μερικό έλεγχο έχεο τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (26/7) σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε Καλύβια Θορικού και Κουβαρά, στα Καλύβια Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.54 σε χαμηλή βλάστηση με ξερά χόρτα και θάμνους σε οικοπεδικούς χώρους και καλλιέργειες ανάμεσα στα Καλύβια και τη Λεωφόρο Αθηνών Σουνίων. Κοντά υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδύνευσαν.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και μετά από λίγη ώρα την έθεσαν υπό έλεγχο.

Λόγω της φωτιάς η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Λαυρίου προς Καλύβια.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μία ώρα αργότερα.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όπου είναι σε εξέλιξη η φωτιά προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Νέος Κουβαράς Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».