ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στη Μεσσηνία: Πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς και σοβαρά τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στη Μεσσηνία: Πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς και σοβαρά τραυματίες

Το σημείο του πολύνεκρου τροχαίου

GLOMEX / Ertnews

Το τροχαίο σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Πύργου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μία νταλίκα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας της, «δίπλωσε» στα δύο και έπεσε πάνω σε τρία διερχόμενα ΙΧ, στο αντίθετο ρεύμα. Από τη σφοδρή σύγκρουση οχήματα έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τη νταλίκα, ενώ το τρίτο έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικές δυνάμεις επιχειρώντας τον απεγκλωβισμό των θυμάτων, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Όπως μεταδίδει το messinialive, από τη σύγκρουση βρήκαν φριχτό θάνατο ο πατέρας και το 11 μηνών βρέφος της οικογένειας που επέβαινε στο ένα όχημα, ενώ διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με τραύματα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, η 38χρονη μητέρα και το άλλο παιδί της οικογένειας ηλικίας 4 ετών, όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η νταλίκα που μετέφερε αδρανή υλικά (χαλίκι και χώμα) χτύπησε και δεύτερο όχημα, το οποίο οδηγούσε 22χρονος άνδρας που απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε επίσης στο Νοσοκομείο Κυπαρρισίας αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε σωστό να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και διασωληνώθηκε.

Στο ίδιο όχημα επέβαιναν ακόμη τρία άτομα: ένα ανήλικο κορίτσι και δύο ηλικιωμένοι. Δυστυχώς, το 12χρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια, όπως επίσης και ο ηλικιωμένος άντρας, ενώ μία 61χρονη γυναίκα απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας νοσηλεύεται και ο 39χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Πύργου, έχει διακοπεί και έχει εκτραπεί προς παρακαμπτήριο δρόμο από την Τροχαία.

Στο σημείο επιχειρεί η Πυροσβεστική τον απεγκλωβισμό των θυμάτων, ενώ γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα και η νταλίκα που μετέφερε αδρανή υλικά (πιθανόν χαλίκι και χώμα).

Τα αίτια της σύγκρουσης διερευνώνται.