ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Στιγμές συγκίνησης με 104 φαναράκια στη θάλασσα για τα θύματα της τραγωδίας

Μάτι: Στιγμές συγκίνησης με 104 φαναράκια στη θάλασσα για τα θύματα της τραγωδίας

Η στιγμή που συγγενείς - και όχι μόνο - των θυμάτων αφήνουν τα φαναράκια στη θάλασσα

ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εικόνες έντονης συναισθηματικής φόρτισης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2018.

Ήταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όταν κάτοικοι από τον Νέο Βουτζά, το Μάτι και τις γύρω περιοχές, άρχισαν να καταφθάνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στον Νέο Βουτζά για το τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της φονικής φωτιάς.

Μετά το τρισάγιο και το προσκλητήριο νεκρών στον Νέο Βουτζά, έγινε πομπή προς το Μάτι, η οποία κατέληξε στην Αργυρά Ακτή.

Πολίτες κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας στα χέρια από ένα λουλούδι, σκαρφάλωσαν τον χωμάτινο διάδρομο για να φτάσουν μπροστά από το Μνημείο, το οποίο απεικονίζει τη φρίκη που βίωσαν οι 104 που έχασαν τη ζωή τους και οι δεκάδες εγκαυματίες και τραυματίες στις 23 Ιουλίου του 2018.

Οι συγγενείς άναψαν 104 φαναράκια τα οποία απελευθέρωσαν στη θάλασσα στη μνήμη των θυμάτων με ρίγη συγκίνησης να κατακλύζουν τους παρεβρισκόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ