ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ολόκληρη παρτίδα από πυρηνέλαιο γνωστής μάρκας

Pixabay

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε παρτίδα από το «Μινέρβα Νίκη Πυρηνέλαιο» βρέθηκε να περιέχει άθροισμα των 4 Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων πάνω από το κανονικό.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση παρουσίας Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) σε ορισμένα είδη τροφίμων», ο ΕΦΕΤ - και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας -προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “ΜΙΝΕΡΒΑ ΝΙΚΗ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ”, Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 16.11.2024.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο πυρηνέλαιο, να μην το καταναλώσουν.

Υπεύθυνη για την κυκλοφορία του προϊόντος εταιρεία, σύμφωνα με την ετικέτα επισήμανσής του, είναι η επιχείρηση «ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ».

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε «Μη Κανονικό – Μη Ασφαλές, διότι βρέθηκε να περιέχει άθροισμα των 4 Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων (Βενζο[a]ανθρακένιο + (Βενζο[a]πυρένιο + Βενζο[b]φλουορανθέιο + Χρυσένιο) 27,92μg/kg αντί για 10μg/kg που είναι τα ανώτατα όρια για τα έλαια και τα λίπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης