ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο όρος Φαλακρό

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς από αέρος (φωτογραφία αρχείου)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με πηγές, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07 στο όρος Φαλακρό της Δράμας, με τον καπνό να έχει μειωθεί. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος, εννέα οχήματα και τρία αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν έξι μηχανήματα έργου, τα οποία προσπαθούν να κάνουν αντιπυρικές ζώνες όπου μπορούν, καθώς η περιοχή είναι βραχώδης. Επίσης είναι δύσβατη και δυσπρόσιτη με απότομες χαράδρες.

Από το απόγευμα της Τετάρτης γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο. Στην περιοχή επιχειρούν στελέχη της ΕΜΟΔΕ (Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων) που έφτασαν στη Δράμα από την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη ενώ σήμερα το πρωί έφτασαν και πενήντα άτομα από την Αθήνα.

Η ανακοίνωση του δήμου Δράμας

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμος Δράμας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τη φωτιά στο Φαλακρό, η οποία καίει από την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής: «Επειδή τις τελευταίες μέρες ανησυχούμε όλοι για τις εξελίξεις με τη φωτιά στο Φαλακρό, ο Δήμος Δράμας σας ενημερώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποσοβηθεί ο κίνδυνος. Την Κυριακή 21 Ιουλίου, από τις 6.30 το πρωί ο δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Μαυρίδη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γιάννη Γεωργιάδη βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς μαζί με όλες τις δυνάμεις του Δήμου. Με πρωτοβουλία του δημάρχου επιτάχθηκαν οχήματα για τις ανάγκες, JCB και Γκρέιντερ. Σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας και με την άοκνη και συνεχή βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας επιχειρούν στην περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες και το μέτωπο της φωτιάς εξελίσσονται δυσμενώς και ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Θα σας ενημερώσουμε με νεότερες ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε πλήρη επιφυλακή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης