ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέα ηλεκτρονική απάτη

Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέα ηλεκτρονική απάτη
AP Photo/Elise Amendola

Έκκληση στους πολίτες να διαγράφουν τυχόν μηνύματα που αναφέρουν πως εμπλέκονται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων απευθύνει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς έχουν γίνει αναφορές για ηλεκτρονικές απάτες που χρησιμοποιούν τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για να εξαπατήσουν τους αποδέκτες των e-mail αυτών.

Ειδικότερα, οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω e-mail και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες του διαδικτύου με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Μάλιστα, χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου και το λογότυπο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδές και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ