ΕΛΛΑΔΑ

Για δύο χιλιοστά σώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στα σύνορα του Έβρου

Για δύο χιλιοστά σώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στα σύνορα του Έβρου
Eurokinissi

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο συνοριοφύλακας στον Έβρο, ο οποίος χτες δέχτηκε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά

Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, σημειώθηκε γύρω στις 18:20 σε περιπολία που πραγματοποιούσαν συνοριοφύλακες στην περιοχή του Σουφλίου.
Εκεί διαπίστωσαν μία ομάδα μεταναστών μαζί με έναν διακινητή, να προσπαθούν να εισέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Από το γκρουπ αυτό προήλθαν και οι πυροβολισμοί, τρεις κατά πληροφορίες, με έναν εξ αυτών να πετυχαίνει στη κοιλιά τον 56χρονο συνοριοφύλακα.

Σώθηκε για δύο χιλιοστά

Είναι εκτός κινδύνου καθώς το χειρουργείο φαίνεται να πήγε καλά. Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα και μίλησαν στο Open δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.


Η Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει από την Τουρκία να διενεργήσει έρευνα και περιπολίες για το περιστατικό.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει ως πιθανότερο σενάριο ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

«Εγκληματικά κυκλώματα διακινητών»

Για «εγκληματικά κυκλώματα διακινητών» έκανε λόγο προ ημερών ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος, ωστόσο, χαρακτήρισε «βατό» ως τότε το φετινό καλοκαίρι ως προς τον όγκο των μεταναστευτικών ροών.

Μιλώντας στο www.thrakinet.tv, ο κ. Γιαλαμάς υποστήριξε πως «βλέπουμε πάλι τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών να λειτουργούν μη λογαριάζοντας ανθρώπινες ψυχές, μη λογαριάζοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους».

«Δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό, συνάδελφοί μου όλοι μαζί προσπαθούμε να επιχειρήσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε», κατέληξε ο κ. Γιαλαμάς.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ