ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από τη διάσωση του Γερμανού τουρίστα που είχε εγκλωβιστεί στο φαράγγι της Σαμαριάς

Βίντεο από τη διάσωση του Γερμανού τουρίστα που είχε εγκλωβιστεί στο φαράγγι της Σαμαριάς
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε, χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία, ο 45χρονος Γερμανός τουρίστας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί χθες Πέμπτη (19/7) σε δυσβατή ορεινή περιοχή στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Ο Γερμανός τουρίστας ξεκίνησε πεζοπορία με στόχο να φτάσει στην κορυφή του Γκίκιλου πάνω από το φαράγγι, αλλά κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα και ενημέρωσε μέσω του 112 της Αρχές για βοήθεια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης και συμμετείχαν 8 διασώστες από την ΕΜΑΚ και το κλιμάκιο Καμπανού Χανίων, με την επιχείρηση να διαρκεί καθόλη τη διαρκεία της νύχτας. Παρά το ότι υπήρξε και πτήση drone για τον εντοπισμό του, ο Γερμανός τουρίστας βρέθηκε τελικά τις πρωινές ώρες.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς του με το ελικόπτερο διάσωσης, το οποίο τον παρέλαβε από το σημείο που βρισκόταν με το ειδικό καλάθι.

Τελικά μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου και αυτή την ώρα, εξετάζεται από τους γιατρούς. Αν και ταλαιπωρημένος η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει φόβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ